Ga voor veilig met veiligheidsglas!

Ben je op zoek naar stevig, betrouwbaar en veilig glas? Met veiligheidsglas zit je altijd goed! Indringers wordt het moeilijker gemaakt met gelaagd glas.  Dit type glas breekt namelijk veel minder snel dan gewoon glas. Veiligheidsglas is te krijgen als gehard - en gelaagd glas. Mocht het geharde glas toch breken, dan ontstaan er geen scherpe scherven. Het glas zal afbrokkelen in kleine, afgeronde stukjes. Gelaagd glas breekt nog veel moeilijker, in het algemeen zal dit glas hooguit scheuren. Een van de bekendste voorbeelden van een gelaagd glas is je autoruit. Wil je gaan voor de veiligheid? Neem dan contact met ons op!

Achtergrond

Dit zijn de toepassingen van veiligheidsglas. Lekker veilig!

Mocht je je afvragen waarvoor veiligheidsglas wordt gebruikt, dan hebben wij het antwoord! Gehard veiligheidsglas wordt veel gebruikt in sanitaire ruimtes, bijvoorbeeld in douchewanden, -deuren, -cabines en stoomcabines. Het bekendste voorbeeld is het ingeslagen bushokje met allemaal mini-brokstukjes glas.

Gelaagd veiligheidsglas komt veel voor in woningen/panden met glas dat begint lager dan 80 centimeter vanaf de grond (denk hierbij aan etalages, glazen puien en deuren).Doordat dit glas een stuk moeilijker kapot is te krijgen wordt het voor indringers erg lastig om binnen te dringen.

Dubbel veilig is de versie gelaagd/gehard. Hierbij kun je denken aan openbare ruimtes waar veel mensen in contact komen met glas. Hierbij kun je denken aan scholen, zorginstellingen, winkelcentra en ziekenhuizen.