Hardglas. Oersterk en hittebestendig

Het grootste voordeel van hardglas (of gehard glas) is dat het enorm sterk en hittebestendig is. Breekt het toch? Dan valt het uiteen in kleine, ongevaarlijke stukjes. Een goed voorbeeld hiervan is het bushokje waar het glas van is ingeslagen. Om het glas gehard te krijgen, ondergaat het een hardingsproces door middel van verhitting. Het is wel vijf keer zo sterk als gewoon glas en leverbaar in alle RAL-kleuren. Lijkt dit je een sterk verhaal? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Achtergrond

Waarvoor gebruik je gehard glas?

Hardglas wordt veel gebruikt in openbare ruimtes, op plekken waar de veiligheid van groot belang is. Vaak in de combinatie gehard/gelaagd glas. Denk bijvoorbeeld aan glazen deuren in winkels en zwembaden, glazen wanden en balustrades. Ook is het te gebruiken in tafelbladen, douchewanden en als glazen legplanken.

Hardglas. Kan tegen een stootje en is hittebestendig

Niet alleen is het glas super sterk, maar ook hittebestendig. Dankzij het hardingsproces is hardglas goed bestand tegen hitte; er ontstaan namelijk geen thermische breuken. Hierdoor is het uitstekend bruikbaar als achterwand in de keuken. Wil je meer weten over de mogelijkheden voor hardglas? Neem dan contact met ons op!