Glas in het dak. Laat het licht binnen!

Wil je ook het buitengevoel ervaren terwijl je binnen zit? Ga dan voor glas in het dak! Het glas zorgt voor een ruimtelijk effect door de extra lichtinval. Wil je graag een chique look? Ga dan voor een vide met een bovenzijde van glas. Ook serres, overkappingen en aanbouwen zijn zeer geschikt voor dakglas. Dakglas is te voorzien van een overstek, desgewenst uitgevoerd in het zwart. Zo steekt het glas net een stukje buiten de constructie uit. Je kijkt van buiten niet tegen een balk aan, maar direct op het glas. Veiligheid is van groot belang bij dakglas. Tijdens het bepalen van de glasopbouw houden wij hier al rekening mee!

Achtergrond

Kan dakbeglazing energiezuinig zijn? Jazeker!

Je verwacht het misschien niet, maar een glazen dak kan zeer energiezuinig zijn. Wanneer je wilt besparen op je stookkosten kunnen wij dakbeglazing uitvoeren in isolatieglas (dubbel glas of triple glas). Een bijkomend voordeel is dat het zonlicht dat door het glas naar binnen komt, helpt met het verwarmen van de ruimte. Door de hoeveelheid lichtinval hoef je minder vaak een lampje aan te zetten en bespaar je dus ook op die manier op je energieverbruik.

Ontdek onze veilige dakbeglazing

Vanzelfsprekend moet het glas dat wij voor een dak gebruiken tegen een stootje kunnen. Het glas dat wij gebruiken is oersterk en ontzettend veilig. Voor onze dakbeglazing gebruiken wij standaard gelaagd glas met een minimale dikte van 4-4-2.